Operation Wolf

FITXA TÈCNICA

Nom del joc: Operation Wolf

Fabricant: Taito

Any de desenvolupament: 1987

Categoria: Tir en rail


Informació de la plataforma de maquinari:

  • CPU Principal: MC68000 (@ 12 MHz)    Z80 (@ 4 MHz)
  • CPU de so: YM2151 (@ 4 MHz)   (2×) MSM5205 (@ 384 kHz)
  • Resolució de vídeo: 320 × 240 píxels (Horitzontal), 8192 colors.


Desenvolupador principal: Taito

Compositor de la música: Taito


HISTÒRIA DEL JOC

Història del desenvolupament:

Operation Wolf és un videojoc de tir en rail on el jugador controla una UZI (subfusell de fabricació israelià molt famós als anys setanta i huitanta) que hi és sota un pivot fix oscil·lant. L’arma vibra quan es prem el gallet per transmetre sensació de realisme.

Com siga que el moble en té certa originalitat, per obtindre un crèdit s’havien d’utilitzar dos monedes de vint-i-cinc pessetes en comptes de la manera com es feia a la resta de màquines.

Descripció general del joc:

El jugador assumeix el paper del boina verda Roy Adams, de les Forces Especials, que ha d’infiltrar-se i capturar sis baus enemigues fortificades amb l’objectiu de rescatar a cinc ostatges.

Per completar cada nivell, el jugador ha de disparar a tants soldats i vehicles enemics (tancs, helicòpters i llanxes) com ho necessite cada missió. Els soldats enemics poden llançar granades de mà i ganivets, al mateix temps que els vehicles enemics poden disparar míssils i llançar coets. Les municions i granades del jugador hi són limitades, però es poden acumular si es dispara a barrils, caixes, porcs i gallines. De manera ocasional hi apareix un article especial de metralladora que dona a l’UZI una millor cadència i munició il·limitada durant deu segons.

Els ostatges no en apareixen fins a l’etapa del Camp de Concentració. Ací, el jugador ha de protegir-les al mateix temps que corren a un lloc segur. Durant l’etapa de l’Aeroport, el jugador s’ha de defendre dels atacs enemics al mateix temps que els ostatges corren fins una comporta oberta d’un avió que circula per una pista aterratge.

Es mostra una barra de danys a la dreta de la pantalla que augmenta cada vegada que el jugador rep una ferida. La barra de danys també s’incrementa si es dispara un civil (nens, infermeres amb llitera o xica en biquini) o un ostatge. També apareixen elements d’impuls d’energia a l’atzar que, quan hi són disparades reduïxen el dany cinc punts. A més, el jugador recupera una gran quantitat de dany després de completar l’etapa del Llogaret i una petita quantitat després d’aver completar cadascuna de les altres fases. Si la barra de dany s’ompli, el joc s’acaba. Els animals de granja, com ara els pollastres i els porcs, ocasionalment correran per la pantalla. Si se’ls dispara, hi donaran elements addicionals com poden ser salut o municions.

Els sis nivells del joc son, per aquest ordre: Base de comunicacions, Jungla, Llogaret, Arsenal, Camp de Concentració i Aeroport.

Curiositats:

Quan l’idioma del joc es configura en anglés, els sis nivells es succeeixen dins l’ordre definit. En canvi, quan l’idioma n’és configurat en japonés, les primeres quatre etapes en són disponibles des del principi i el jugador pot escollir l’ordre, el que permet una planificació estratègica atés la dificultat entre els nivells.

Quan el joc termina de manera exitosa, el expresident dels Estats Units, Ronald Reagan, ens felicita personalment i es reinicien les sis fases d’una manera més difícil.

Quan el joc termina es mostra una estadística de temps, dispars, enemic i percentatge d’encerts.


HISTÒRIA MÀQUINA ARCADE VINTAGE

Estat: OPERATIVA

Informació sobre la localització i l’adquisició de la màquina d’Arcade Vintage:

Adquirida per José Mª Litarte en març del 2016 al fòrum Jamma+ a Anglaterra. La màquina va ser transportada per Dave des de Leeds fins l’Associació Arcade Vintage.

Informació sobre el procés de restauració o reparacions efectuades:

El monitor estava danyat i els potenciòmetres de la pistola estaven avariats. Se li va canviar el xassís del monitor i s’instal·laren nous potenciòmetres. Després d’això només quedà ajustar imatge i visor de la metralleta, com també el micròfon de les granades.

Reparacions o restauracions pendents:

El moble necessita restauració més endavant.